Svensk satsning inför kommande Coupe du Monde de la Pâtisserie

Kategori:
Pressmeddelande
Publicerat:
2025-08-31

Den nyligen grundade organisationen Coupe du Monde de la Pâtisserie Sweden AB kommer under 2025 bygga ett lag med de absolut bästa konditorerna i Sverige. Visionen är ett deltagande i den internationella konditoritävlingen Coupe du Monde de la Pâtisserie.

– Deltagande i tävlingen är viktigt för den svenska konditorinäringens långsiktiga utveckling. Initiativet kommer också att förstärka och visa upp den höga kompetensnivån inom hantverket som svenska konditorer besitter idag.

Konditormästare Gustaf Mabrouk, president, CMP Sweden AB och tillägger:

– Vi ska göra det svenska Coupe du Monde de la Pâtisserie-laget känt både på nationell och internationell nivå.

Ambitionen är att laget, med olika insatser, ska vara aktivt även under de år då tävlingar inte anordnas eller om laget inte kvalificerar sig till finalen. Avsikten med det är att bibehålla lagets höga kunskapsnivå och erfarenhet.

Stiftelsen Einar Belvén har beslutat att stödja Coupe du Monde de la Pâtisserie Sweden AB med syfte att bidra till en högre utbildnings- och kunskapsnivå inom den svenska konditorinäringen. Stödet skapar förutsättningar för att ett svenskt lag ska kunna tävla under flera år framöver.

Mer information finns på vår hemsida där det också går att ansöka till det svenska Coupe du Monde de la Pâtisserie-laget. Sista dag för ansökan är den 30 september 2025.

För mer information:

Gustaf Mabrouk
President, Coupe du Monde de la Pâtisserie Sweden
+46738383112
gustaf@cmpsweden.se

Om Coupe du Monde de la Pâtisserie

Världsmästerskapet i konditori grundades 1989 och arrangeras vartannat år under matmässan SIRHA i Lyon. Varje land utser sitt eget lag som sedan gör upp i kontinentala tävlingar. För Europas del innebär det uttagningar i Paris under Sirha Bake & Snack i januari 2026.

Om Gustaf Mabrouk

Konditormästare Gustaf Mabrouk vann tävlingen Årets Konditor redan som 19-åring år 1995. Därefter flyttade han till New York för att fortsätta förkovra sig. De senaste åren har Gustaf arbetat i Sverige bland annat på Delicato som produktutvecklare. Han har tävlat i World Chocolate Masters och varit coach för det Svenska Konditorlandslaget. 2019 utsågs han till Årets världskonditor. Gustaf Mabrouk driver numera kaféet och bageriet Panem i Gamla stan i Stockholm.

Konditormästaren Gustaf Mabrouk